Project Description

Don’t just Go with the Flow!

BE THE FLOW!

Flow | Moebius
Flow: o metafora a esenței mișcării, dezvăluind fluiditate și eleganță. Suprafața netedă, infinita, a benzii Moebius se aseamana valurilor delicate. Liniile se arcuiesc si curg continuu, aducând frumusețea mișcării în viața noastră de zi cu zi. Un dans al formelor, o simfonie vizuală precum magia refluxului și fluxullui apei. Intr-o stare constantă de mișcare, apa curge și se transforma. Aidoma, banda Moebius este o buclă fără sfârșit, reamintind de ciclul nesfârșit al apei, rolul esențial al acesteia în supraviețuirea noastră, a planetei noastre. FLOW ne invită să ne liniștim. Să observăm. Să fim prezenți. Să apreciem minunile lumii noastre. Apa. Viata.

Explorand Infinitul din interiorul Finitului

Inspirat de banda matematicianului și astronomului August Ferdinand Möbius și toate simbolurile derivate, conceptul se bazează pe ideea de FLOW, Go with the Fow, Be the Flow. Obiectele sunt proiectate ca linii continue, curbe, organice, indiferent din ce material sunt realizate. Dacă puneți creionul pe hârtie pentru a desena o astfel de formă, nu ar trebui să ridicați creionul până când terminați întregul obiect.

Bandă Moebius este o formă geometrică fascinantă. Cu rasucirea sa neîncetată și proprietățile sale unice, a captivat mult timp artisti și filosofi. Suprafața continuă, fără un început sau un sfârșit clar definit, simbolizează natura ciclică a existenței și interconectarea tuturor lucrurilor. Reprezintă linii difuze între dualități, cum ar fi interior și exterior, trecut și viitor, sine și celălalt. Din perspectiva matematică, banda Moebius provoacă înțelegerea noastră asupra spațiului și dimensiunii, amintindu-ne de limitele percepției noastre și posibilitatea necunoscutului. Pentru un artist, ea reprezintă o metaforă a fluiditatea identității și posibilitățile infinite ale procesului creativ. Ca obiect, banda Moebius este o manifestare fizică a conceptului de unitate în diversitate. Este o invitație de a explora și a pune întrebări asupra percepțiilor noastre și de a descoperi frumusețea în ceea ce pare imposibil. În acest fel, banda Moebius este atat un fascinant obiect de studiu, cat și un simbol puternic al infinitului și necunoscutului. Ne amintește că într-o lume în care totul este conectat, fiecare rasucire si intoarcere poate fi o oportunitate de a vedea ceva nou și neașteptat.

Conceptul FLOW este o reprezentare a infinitului într-o formă finită. Obiectele sunt menite să fie explorate, cercetate și înțelese la nivel profund.

FLOW

(lucrare in desfasurare)

FLOW – obiecte/mobilier urban cu design fluid și adaptabil, inspirate de banda Möbius. Aidoma curentului unui râu, FLOW sculptează un drum prin jungla de beton, invitându-ne pe toți să fim parte din flow. Experimentați formele lor cameleonice, observand cum aceste obiectele de arta ar putea fi transformate în rampe sau bănci pentru o contemplare linistita. Seria FLOW are potențialul de a crea experiențe unice și interactive, de a aduce oamenii împreună și de a-i conecta cu mediul urban, creând un sentiment de comunitate și apartenență. Fiți FLOW și lăsați sculpturile noastre să vă ghideze într-o călătorie de descoperire prin peisajul urban.

Orasul ca un Loc de Joaca

„Poti aprecia cu adevarat o opera de arta numai atunci cand intelegi cat de dificil a fost de realizat. Si e probabil adevarat pentru orice opera de arta – o roca, un copac, o pasare, un peste, un rasarit de soare creat din lumina si aer.”

Laurence Overmire

Meet the Team

Sinapsele Flow

Catalin Rucareanu

Schita proiect

Read more

Ionut Anton

Modelare algoritmica

Read more

Bronz Art

Confectie metalica

Read more

Foto: Dragos Toader  |  Locatie: Bronz Art, Bucuresti, Romania

Internetul Skaterilor

EXPERIENTE & EXPERIMENTE

Citeste mai mult

Flow este parte integranta a seriei de experimente Internetul Fiintelor Vii – Internetul Skaterilor. Initiat si dezvoltat de cercetator stiintific Marian Zamfirescu (head of CETAL – Centrul de Tehnologii Avansate cu Laser), alaturi de studenti din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti – Facultatea de Stiinte Aplicate si studenti de la Universitatea Bucuresti – Facultatea de Fizica de la Măgurele.

Senzori. Directii de miscare. Vibratii. Informatii digitale ce poartă cu ele emoțiile și trăirile, caderile și victoriile skaterilor vor fi transpuse în imagini, sunete, experiente digitale, de catre artisti si studenti/masteranzi CINETic – UNATC Bucuresti si UNArte Bucuresti.