Laboratoarele de invatare Synapse

Interdisciplinaritate  |  Inovare  |  Implicare

Program de educație experiențială și dezvoltare profesională care încurajează colaborarea interdisciplinară, inovarea și implicarea activă in dezvoltarea comunității.

Laboratoarele de invatare Synpase fac parte dintr-o inițiativă mai amplă menită să creeze un spațiu dinamic și incluziv, care să capaciteze participanții și comunitățile prin colaborare interdisciplinară și învățare experiențială. Viziunea noastră este de a crea centre destinate educației și culturii care să revitalizeze zonele defavorizate și să creeze oportunități care să permită dezvoltarea individuală și comunitară. Ne propunem să inspirăm și să sprijinim echipele pe măsură ce își depășesc limitele cunoașterii și creativității, promovând colaborarea interdisciplinară și stimulând inovarea în domeniul artelor, al științelor și nu numai.

Fii schimbarea pe care dorești să o vezi în lume!

OBIECTIVE

Synapse Learning Lab: o serie de initiative educaționale și de dezvoltare profesională concepute pentru a le oferi participantilor cunoștințele și abilitățile necesare, implicandu-se si în inițiative de dezvoltare comunitară. Programul pune accentul pe o abordare interdisciplinară, încurajând colaborarea și gândirea creativa pentru a elabora soluții inovative privind problemele complexe ale comunității.

  • Promovarea unei culturi a colaborării interdisciplinare și a creativității

  • Dezvoltarea competentelor în managementul proiectelor și utilizarea design-thinking pentru o abordare inovativa a problemelor comunităților

  • Crearea unor oportunități de colaborare intre participanți, organizații și companii

Structura

Experiente | Invatare imersiva

Dezvoltarea competențelor si abilitatilor în domenii diverse, de la arta si tehnologie, la dezvoltăre comunitara, management de proiect, design thinking, colaborare interdisciplinară etc). Prin programele sale,  Synapse urmărește să inspire și să stimuleze cunoasterea, creativitatea, inovatia.

Laboratoare colaborative interdisciplinare

Experiențe de învățare practice, interactive, imersive, dezvoltate în parteneriat cu organizații și companii, axandu-se pe abordarea unor probleme specifice comunităților. Synapse își propune să încurajeze o cultură a inovației și creativității prin oferirea accesului la tehnologii, instrumente și expertiză într-o gamă extinsă de domenii, de la artă și design urban la sport și tehnologie.

Proiecte de dezvoltare comunitară

Echipe interdisciplinare  dezvolta și implementeaza  proiecte  în parteneriat cu universitati, organizații și companii. Prin aceste proiecte participantii la programul  Synapse și comunitățile se întâlnesc, împărtășesc cunoștințe și experiențe și co-creaza soluții inovatoare la provocările reale ale vietii.

Synapse Your Future