Synapse Your Future este pilonul central al platformei, concentrându-se pe Experimente și Experiențe multidisciplinare, colaborări axate pe interconectarea universităților, a liceelor, a institutelor de cercetare și a artiștilor, creând o conexiune între aceste colective, companii și administrația publică.

Experiențele și Experimentele Synapse stimulează curiozitatea, dorința naturală de a dobândi noi cunoștințe și informații, inspirând creativitatea și încurajând inovația pentru a modela o forță de muncă nouă, agilă și adaptabilă, capabilă să construiască o cultură durabilă, incluzivă. Prin asigurarea unui spațiu pentru experimentare, învățare și colaborare, platforma își propune să încurajeze crearea unor idei și inițiative noi, creând un model de afaceri sustenabil, contribuind în același timp la modelarea viitorului.

SINERGIE

Arta și știința pot părea divergente în sine, dar, atunci când sunt asociate, ele pot fi o sursă extraordinară de creativitate. Împreună, ele pot genera canale de comunicare inovatoare și pot facilita înțelegerea și implicarea publicului larg în intersecția dintre artă, știință și tehnologie.

Inovația se află în centrul platformei Synapse. La Synapse Experiences & Experiments, cercetătorii și artiștii se reunesc pentru a crea legături între domeniile artei și științei, folosind tehnologia pentru a reduce decalajul dintre societate și indivizi. Internetul lucrurilor (IoT) este utilizat ca instrument pentru a facilita comunicarea și a genera conexiuni între oameni, precum și între indivizi și instituții. Scopul Synapse este de a redefini tehnologia ca mijloc de reconectare a umanității cu natura, mai degrabă decât de a o vedea ca pe o construcție artificială. Prin explorarea conceptului de „Internet al ființelor vii”, organizația își propune să utilizeze tehnologia și IoT pentru a spori înțelegerea și conexiunea noastră cu lumea naturală, aducând în prim-plan cunoașterea și conștientizarea.

„Synapse este mai mult decât o rețea de date interconectate. Aceste experiențe și experimente unice creează o imersiune mentală a individului în universul microscopic, reconectându-l cu materia vie, cu natura, devenind o fereastră către micro și macrocosmos. Un portal către Cunoaștere.”

Synapse Parteneri

Educatie-Cercetare

La Synapse, credem în puterea de a reuni diverse perspective și abilități pentru a stimula inovarea și progresul. De aceea, am dezvoltat programul Synapse Partners pentru a aduce împreună artiști, studenți și cercetători pentru a colabora la experimente și proiecte multidisciplinare.

Combinând abordările creative ale artiștilor cu expertiza de cercetare a oamenilor de știință, suntem capabili să explorăm puncte de vedere noi și unice asupra materiei vii, a naturii, a universului și a interacțiunii umane. Folosind tehnologie de ultimă generație și instrumente de laborator, partenerii noștri depășesc limitele posibilului și descoperă noi viziuni și soluții inovatoare, oferind în același timp publicului larg o înțelegere mai holistică a lumii din jurul nostru.

„Imaginați-vă o lume în care imposibilul devine posibil, în care creativitatea și inovarea modelează viitorul, în care arta și cercetarea inspiră schimbarea socială. Această lume este la îndemâna ta. La Synapse, credem în puterea implicării și colaborării cu comunitatea și în rolul pe care aceasta îl joacă în modelarea viitorului. Alăturați-vă nouă în promovarea creativității, a inovației și a implicării în comunitate. Să avem un impact pozitiv împreună și să modelăm viitorul pe care dorim să îl vedem.”