Synapse Podcast ep 3 season 2

SYNAPSE Podcast cu Ilinca & Chris | Sezonul 2 – Ep 3 | AI și sistemul de sănătate: Revoluționarea medicinei în timp ce navigăm preocupările etice


Bine ați revenit la „SYNAPSE YOUR FUTURE”, podcastul care explorează progresele de ultimă oră și considerațiile etice din domeniul inteligenței artificiale. În cel de-al treilea episod al celui de-al doilea sezon, co-prezentatorii noștri, Ilinca și Chris, se pătrund în lumea captivantă a inteligenței artificiale și a serviciilor medicale.


În episodul de astăzi, ne îndreptăm atenția către intersecția dintre inteligența artificială și sistemul de sănătate, descoperind impactul profund pe care această convergență îl are asupra domeniului medical. Pe măsură ce IA continuă să modeleze peisajul asistenței medicale, vom explora argumentele pro și contra, preocupările care apar și descoperirile majore înregistrate. În plus, vom arunca o privire în viitor, examinând posibilitățile interesante care ne așteaptă. Ne îmbarcăm într-o nouă călătorie – una care aprofundează complexitatea inteligenței artificiale și a asistenței medicale, în care se întrepătrund inovația și dilemele etice. Navigăm prin peisajul în continuă evoluție, explorând preocupările etice legate de confidențialitatea pacienților, de prejudecățile din algoritmi și de evoluția relației medic-pacient.

Dezvăluim descoperirile majore pe care inteligența artificială le-a adus în domeniul sănătății – detectarea timpurie a bolilor, descoperirea de medicamente și capacitățile remarcabile ale roboticii chirurgicale. Aceste progrese uluitoare au potențialul de a revoluționa medicina, permițând obținerea unor rezultate mai bune pentru pacienți și un sistem de sănătate mai eficient.

Însă, cu fiecare pas înainte, ne confruntăm cu întrebări care necesită o analiză atentă. Cine este responsabil atunci când algoritmii de inteligență artificială iau decizii critice în îngrijirea pacienților? Cum asigurăm corectitudinea și cum evităm ca prejudecățile să pătrundă în sistemele de asistență medicală bazate pe IA? Acestea sunt doar câteva dintre preocupările etice presante pe care le vom aborda frontal în acest episod.

Urmăriți noul episod în care analizăm avantajele și dezavantajele inteligenței artificiale în domeniul asistenței medicale, examinând modul în care aceasta poate îmbunătăți rezultatele pacienților, în timp ce ne confruntăm cu preocupările legate de confidențialitate, prejudecăți și implicațiile etice ale deciziilor bazate pe inteligența artificială. Alăturați-vă nouă în această călătorie!

Despre Autori

Ilinca Sandu | Synapse Podcast

Ilinca Sandu

Ilinca este Community Manager Synapse și Co-prezentator Synapse Podcast. În prezent, ea studiază BSc în Business Administration și Digital Management la CBS, Danemarca. Ilinca a fost fondatoarea primului ziar condus de elevi în liceul ei. Pasiunea ei pentru literatură, cultură și mass-media a determinat-o să prezinte ideea directorului școlii sale, rezultând astfel crearea unui club inovator. Este fascinată de relația dintre creativitate și analiză și de descoperirea intersecției dintre diferitele sale domenii de interes, cum ar fi poezia și afacerile. În timp ce societatea este devorată de ideile de consumerism și eficiență, Ilinca este convinsă că umanitatea și compasiunea sunt cheile pentru a crea organizații puternice care să genereze schimbări sociale pozitive.

Chris Sas | Synapse Your Future podcast

Chris Sas

Chris este Synapse Community Manager și co-prezentator al Podcastului Synapse. În prezent, el studiază BSc în administrarea afacerilor și management digital la CBS, Danemarca. Contribuția sa la fondarea primei reviste conduse de elevi a Școlii Internaționale din București, alături de Ilinca, a dus la crearea unei comunități strânse între elevi, profesori și părinți, o „sinapsă” multi-culturala. Fascinația sa față de inovația socială și economică și față de modul în care aceasta afectează cultura, politica și afacerile globale a dus la dorința de a găsi soluții pentru a informa și educa folosind mijloace precum arta. Inovația se manifestă întotdeauna în cultură, iar Chris este interesat să exploreze acest fenomen.

We are caught in today’s routine and we often forget tomorrow’s challenges. Is the rise of the superstorms, floods, and devastating fires a powerful enough alarm bell? What if climate change pulls us into this vortex, in a spiraling chaos towards our end? Can we save tomorrow?