Podcast SYNAPSE cu Ilinca & Chris | Ep 1 | Schimbări climatice

Synapse Your Future Podcast

Suntem mândri să lansăm Podcastul Synapse, primul din cadrul temei „The Power to Embrace Change”, co-prezentat de Chris și Ilinca, tinerii noștri Community Manageri.

Evoluția pe care a avut-o omenirea în ultimii 200 de ani a fost uluitoare. Inovația în sectoare precum agricultura, industria și asistența medicală a crescut în mod semnificativ standardele noastre de viață. Acest lucru se reflectă în scăderea drastică a procentului populației mondiale care se află în sărăcie extremă, de la 89,15 % în 1820 la 9,98 % în 2015. În plus, răspândirea ideilor și a informațiilor a fost puternic stimulată de aceste evoluții științifice, deoarece ratele de alfabetizare au început să crească. Stilul de viață modern, așa cum îl cunoaștem, este aproape în totalitate datorat creșterii semnificative a industrializării și progresului, în urma căruia planeta noastră se află acum în pericol de a se confrunta cu un eveniment de extincție în masă.

Industrializarea și modernizarea care au deschis calea pentru îmbunătățirea economică și socială au venit cu prețul unei crize din ce în ce mai mari, o criză cu consecințe ce aveau să fie resimțite doar generații mai târziu.

Schimbările climatice reprezintă unul dintre cele mai discutate subiecte în cadrul societății. Reformele guvernamentale prin inițiative precum politicile tranzitorii în favoarea energiei verzi, angajamentele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră și reglementarea poluanților au permis o mișcare către o dezvoltare durabilă. În plus, mișcarea sectorului privat către o economie circulară prin inițiative ESG alimentează, de asemenea, mișcarea către dezvoltarea durabilă.

Chris și Ilinca sunt co-prezentatori ai acestui episod al Podcastului Synapse, primul din cadrul temei „The Power to Embrace Change”. Pe parcursul podcastului, ei dezbat cronologia din spatele dezvoltării umane și a schimbărilor climatice, măsurile luate pentru a combate aceste schimbări, precum și mentalitățile pe care le au diferite subculturi în ceea ce privește problemele legate de clima, cum ar fi negaționiștii și activiștii în domeniul încălzirii globale.

Ilinca Sandu | Synapse Podcast

Ilinca Sandu

Ilinca este fondatoarea primului ziar al elevilor din International School of Bucharest. Pasiunea ei pentru literatură, cultură și mass-media a determinat-o să propună această idee directorului școlii sale, rezultând în crearea unui club inovator și stimulativ. Este fascinată de relația dintre creativitate și analiză și de descoperirea intersecției dintre diferitele sale domenii de interes, cum ar fi poezia și afacerile. În timp ce societatea este mistuită de ideile de consumerism și eficiență, Ilinca crede că umanitatea și compasiunea sunt soluțiile pentru a crea organizații puternice care să genereze schimbări sociale pozitive.

Chris Sas

Implicarea lui Chris, alături de Ilinca, în fondarea primei reviste administrate de elevi a Școlii Internaționale din București, a contribuit la crearea unei comunitati creativ-culturale strânse între elevi, profesori și părinți. Această „sinapsă” între sfera socială academică și evenimentele curente, cultură și creativitate a permis realizarea mai multor inițiative. Fascinația sa față de inovația socială și economică și de modul în care aceasta afectează cultura, politica și afacerile globale a condus la dorința de a găsi modalități de informare și educare prin intermediul unor mijloace precum arta. Inovația se manifestă întotdeauna în cultură. Chris este interesat să exploreze acest fenomen.

Amândoi sprijină activ Synapse în calitate de Community Managers.

Synapse Podcast Co-host

Suntem prinși în rutina de azi și uităm adesea de provocările de mâine. Oare intensificarea super-furtunilor, a inundațiilor și a incendiilor devastatoare este un semnal de alarmă suficient de puternic? Ce se întâmplă dacă schimbările climatice ne trag în acest vârtej, într-un haos vertiginos spre sfârșitul nostru? Putem salva viitorul?